Din JudetStirile Zilei

Deputatul Miruță: Încep lucrările la podul și parcarea de la Lainici

Deputatul USR-PLUS, Radu Miruță, a discutat, marți, cu ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă și cu secretarul de stat, Horațiu Cosma, despre centura Târgu-Jiului, drumul expres Târgu-Jiu-Craiova, podul și parcarea de la Lainici, DN 67 C ce duce la Rânca și DN 67 Târgu-Jiu- Vâlcea, Pentru toate aceste investiții parlamentarul a prezentat, pe pagina de socializare, noi termene. În ceea ce privește centura Târgu-Jiului, Radu Miruță anunță că, pe data de 15 februarie, se va semna ordinul de reluare a lucrărilor.

Drumul expres Craiova Târgu Jiu – licitația a fost adjudecată de către asociația Egis România SA – Search Corporation SA pentru suma de 20,247 milioane lei + TVA.  Se așteaptă aprobarea bugetului în Parlament (în cazul fericit legea bugetului va ajunge în Parlament săptămâna viitoare) pentru semnarea contractului pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic. Este primul pas concret pentru una dintre cele mai importante artere înspre judetul Gorj.

Centura Târgu Jiu – după ce lucrările au fost întrerupte în urmă cu puțini ani și banii alocați inițial fuseseră retrași, pe 15.02.2021, se va semna ordinul pentru începerea lucrărilor la Târgu Jiu. Peste 5 zile.

Podul și parcarea de la Lainici – s-au rezolvat problemele cu suprafețele împădurite și constrângerile de mediu, s-a adjudecat contractul cu firma Freyrom, s-a dat ordin de începere a lucrărilor, s-a facut organizarea de șantier, iar excavatoarele au început să mute pământul deja în zona mănăstirii. Acolo, se va îndrepta drumul excavându-se zona vis-a-vis de intrarea în mănăstire și se va face parcare pe partea cu mănăstirea, pe unde acum este drumul. Mâine urmează să se monteze indicatoarele rutiere de șantier atât la pod cât și în zona mănăstirii.

DN 67 C – zona stațiunii Rânca – de la intrarea până la ieșirea din stațiune, drumul este actualmente plin de gropi. În vară, se va decoperta și returna stratul de uzură pentru a permite o circulație civilizată. Sunt de asemenea discuții pentru metoda de deszăpezire în stațiune astfel încat clorura de sodiu (sarea) să fie utilizată doar in procentul necesar;

DN 67 Târgu Jiu – Vâlcea – porțiunea pe care, acum doi ani, s-a aruncat acea criblură fără respectarea normelor și care a produs atâtea pagube este în discuție a fi acoperită cu asfalt”, a notat Miruță pe Facebook.

Comment here