MotruStirile Zilei

Demersuri pentru racordarea la rețeaua de gaze a instituțiilor publice din Motru

Primarul Cosmin Morega spune că a demarat deja procedura  pentru branșarea sau aducerea racordurilor cât mai aproape de clădirile aflate în patrimoniul primăriei.

Edilul nu vrea ca instituțiile publice să rămână fără apă caldă și căldură în situația în care Uzina de alimentare cu Apă și Agent Termic nu va mai putea funcționa. În cazul în care această societate se va închide, circa 5.000 de apartamente vor avea de suferit, 7 școli, dar și 11 instituții publice și zeci de agenți economici.

Cosmin Morega caută, acum, sursa de finanțare pentru a racorda toate instituțiile publice la rețeaua de gaze. Investițiile nu pot fi susținute cu bani din bugetul local. Edilul zice că ar avea nevoie de 2-3 milioane de euro.

Comments (3)

 1. Carbunele e la 5 km si el vrea racordare la gaze care vin din Rusia! E prostie si prosteala pe fatza! Asta-i Muma Incompetentilor. Falimenteaza UATA, lasa oamenii fara locuri de munca si locuitorii Municipiului fara apa calda si caldura, ca sa ce? Sa ne conectam la conducta de gaze ruseasca. Aceasta manevra se numeste management defectuos si ar trebui sa se aleaga si cu un dosar penal. Ce se naste din bolsevic, tot bolsevic e!

 2. Daca actualul Primar falimenteaza UATAA, acesta se va alege cu dosar penal pentru management defectuos si abuz in serviciu. El si cu Consiliul Local sunt pusi pe capatuiala cu orice pret!

  S.C. U.A.T.A.A. Motru S.A. cu sediul în municipiul Motru, judeţul Gorj care are ca obiect de activitate producerea şi distribuirea agentului termic, este o societate coordonată de Consiliul Local Motru. Societatea reprezintă principala sursă de încălzire a municipiului Motru şi de producere a apei calde de consum.
  S.C. U.A.T.A.A. Motru S.A dispune de urmatoarele capacitati:
  • 2 cazane cu abur de tip CR de 50 t abur/h, 450 0C, 40 barr – functionale pe timp de iarna cu combustibil mixt (pacura si carbune);
  • 1 cazan de apa fierbinte tip CAF-10 Gcal – functional pe timp de vara cu combustibil solid (carbune);
  • retele de transport;
  • retele secundare de distributie;
  • 10 puncte termice de distributie.
  • în anul 2008 a fost modernizata, prin montarea unui turbogenerator, care actualmente functioneaza, plasand UATAA Motru in circuitul producatorilor de energie electrica.

 3. Daca actualul Edil nu este capabil si competent sa atraga fonduri pentru remedierea situatiei financiare de la UATAA Motru, sa-si dea pur si simplu demisia de onoare daca o mai are dupa tot acest circ creat.
  Ce nu s-a distrus in 31 de ani, distruge acest Hopa-Morega in niciun an! Mare realizare d-le Primar Bolsevic!

Comment here