Stirile ZileiTârgu-Jiu

Declarație ȘOC făcută de medicul Niculescu: Spitalul este GOL! Ivăniși: Pacienții au fost ejectați de sistem!

Declarație șocantă făcută de medicul Bogdan Niculescu în presa locală: Spitalul Județean de Urgență a ajuns să fie gol. Oamenii nu mai merg să se interneze de frică să nu ia COVID, susține medicul.

„Am ajuns în situația în care nu avem mulți pacienți în spital, pentru că oamenii se feresc să mai vină la spital. Sunt multe paturi goale. Gradul de ocupare este unul mic. Oamenii se feresc să ajungă la spital și ajungem cu un spital gol și cu locuri de ATI puține de COVID, pentru că nu avem personal suficient sau nu a fost gândit suficient de bine de la început. Spitalul este pentru a trata oameni bolnavi și nu este normal să tratăm niște pacienți COVID-19 pe undeva prin containere sau corturi, iar spitalul să nu fie folosit la capacitate maximă “ a declarat Bogdan Niculescu.

Jurnalistul Claudiu Matei spune că spitalul a ajuns să respingă pacienții prin modul în care-i tratează. Sunt ținuți în corturi, în zona tampon și li se iau telefoanele, nemaiputând să ia legătura cu familiile. 

În ceea ce privește lipsa personalului medical, Matei declară că problema trebuia rezolvată în cele 9 luni de pandemie.  

Radu Miruță, copreședintele USR-PLUS Gorj, crede că oamenii nu mai merg de teamă la spital. În plus, există și o respingere din partea unităților sanitare, în condițiile în care s-a transmis mesajul că sunt tratate doar cazurile urgente.

Nicolae Ivăniși, candidatul PER la Camera Deputaților, observă cam același lucru: pacienții au fost ejectați de sistem.  

Nicolae Davițoiu, președintele PMP Gorj, spune că este necesară stabilirea unei conduceri cu puteri depline la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu, cea actuală fiind interimară.

Comment here