Din JudetStirile Zilei

Decizie finală în dosarul unui primar

Curtea de Apel Craiova a dat verdictul final în dosarul de fals intelectual al primarului din Peștișani, Cosmin Pigui – achitare.

Edilul a fost judecat alături de șoferul său pentru că, în martie 2018, a fost implicat într-un accident rutier din care a rezultat doar avarierea autoturismului Primăriei Peștișani. Ulterior, Pigui l-a trimis pe șoferul său să declare că el ar fi fost la volan și să obțină, astfel, dovada pentru repararea mașinii.

Într-o primă fază a procesului, ambii inculpați au primit pedepse cu suspendare, dar, ulterior, decizia a fost anulată, iar acum, prin sentință definitivă, Curtea de Apel Craiova a dispus achitarea celor doi.

Instanța a constatat că legea prevede că șoferii nu au obligația de a merge să declare la Poliție un eveniment rutier, dacă din acesta a rezultat doar avarierea propriului autoturism. În cazul de față, autoturismul este proprietatea Primăriei Peștișani, așa că nici măcar șoferul nu avea obligația să anunțe incidentul din care a rezultat avarierea mașinii.

Comment here