Din JudetStirile Zilei

Decizie FINALĂ în dosarul ȘEFILOR UM Sadu: Boian- achitat, Dijmărescu- condamnat

Fostul director general al Uzinei Mecanice Sadu, Nicolae Dijmărescu, a fost condamnat cu suspendare în dosarul de acum șase ani, în care a fost acuzat de dispariția câtorva sute de tone de materiale din rezerva strategică de armament a unității.

În septembrie 2013, Dijmărescu era reținut de procurorul Emil Moța alături de alți doi foști directori, Gheorghe Lori Boian și Lucian Gabriel Bogdan. Inițial, la Judecătoria Târgu-Jiu, cei trei  au fost declarați nevinovați.

Acum, Nicolae Dijmărescu a fost condamnat de Curtea de Apel Craiova la 1 an închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la fals intelectual, pe motiv că a fost cel care i-a cerut magazionerului, care răspundea de depozitul de materiale, să modifice cifrele în așa fel încât stocurile să pară reale. Ceilalți doi inculpați au fost achitați.

Reținerea lui Gheorghe Lori Boian s-a făcut în contextul în care ocupa, în 2013, scaunul de director adjunct al Regiei Naționale Romarm. Acesta a afirmat, mereu, că este nevinovat. La procesul de la Târgu-Jiu a cerut instanței ca Ministerul Economiei, în calitate de parte civilă, să suporte cheltuielile judiciare, dar cererea i-a fost respinsă.
Curtea de Apel Craiova a dispus ca atât Boian, cât și Ministerul Economiei, să suporte cheltuieli judiciare de câte 400 de lei fiecare.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here