Stirile ZileiTârgu-Jiu

Decesul gorjeanului vaccinat cu AstraZeneca. Prezenţă masivă a cheagurilor de sânge în numeroase organe

Antena 3 a obţinut raportul analizelor bărbatului de 47 de ani din Târgu-Jiu, mort la o zi după ce s-a vaccinat cu serul AstraZeneca. Documentul arată că bărbatul avea cheaguri de sânge la nivelul mai multor organe.

Astfel, potrivit documentului, a fost constatată prezența cheagurilor la nivelul plămânilor, creierului, rinichilor, inimii şi intestinelor. Plămânii au fost cei mai afectaţi. Specialiştii suspectează că bărbatul suferea de o pneumonie severă. Raportul de analiză a fost înaintat anchetatorilor, în vederea stabilirii eventualei relaţii de cauzalitate între deces şi vaccin. De asemenea, documentul a fost înaintat Ministerului Sănătăţii. Procurorii urmează să decidă ce alte probe mai pot fi prelevate în acest caz.

Ion Barbu, în vârstă de 47 de ani, angajat la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Gorj, a decedat în urma unui infarct care s-a produs pe 28 februarie, la o zi de la efectuarea primei doze de vaccin anti COVID-19. El nu avea afecțiuni preexistente şi primise serul din lotul ABV 2856, oprit de la utilizare în Italia, apoi şi în România.

Șeful DSP Gorj, Narcis Stoian, spunea luna trecută că nu a fost stabilită însă nicio legătură de cauzalitate între deces și vaccinarea bărbatului.

 „În total, în Gorj au fost vaccinați din acest lot 1.083 de oameni și nu au fost raportate niciun fel de reacții adverse. Bărbatul de 47 de ani a făcut infarct miocardic, a fost făcută necropsia. Nu există nicio legătură de cauzalitate între vaccin și deces”, a fost declaraţia oficială, dată pe 12 martie.

Comment here