Minerit și EnergieStirile Zilei

De unde are Ivăniși cele 3 scenarii. ”Planul 2 pare mai credibil”

Nicolae Ivăniși susține că a primit de la persoane din cadrul Complexului Energetic Oltenia informațiile privind planul de restructurare a companiei.

Trei scenarii au fost prezentate de candidatul PER la Camera Deputaților, pe pagina de socializare, cel mai dur fiind lichidarea imediată a companiei, cel mediu se referă la închiderea ei până în 2025, iar cel optimist prevede rămânerea a 4.400 de salariați în anul 2030, față de peste 12.000 câți are CEO acum. Ivăniși consideră, însă, că scenariul 3 este ”o poveste frumoasă”, în care nu crede.

Nicolae Ivăniși spune că scenariul 2, ce presupune un program de restructurare fără investiții, cu închidere a capacităților în 2025, i se pare mai credibil.

Gabriel Căldărușe, liderul Sindicatului Mine Energie Rovinari, nu neagă scenariile publicate de Ivăniși, dar crede în varianta optimistă a planului de restructurare.

Cât despre reducerea personalului CE Oltenia până la 4400 de angajați, în 2030, Căldărușe speră să aibă loc pe cale naturală, adică prin pensionare.

Comment here