LIFE

De unde a apărut, de fapt, coronavirusul. Ce spune un genetician de la Cambridge

Experții în genetică moleculară de la Cambridge spun că virusul, care provoacă COVID-19, ar fi putut apărea undeva în sudul Chinei, cu câteva luni înainte de a fi depistat în Wuhan. Ei au făcut o hartă genetică pentru a încerca să afle exact originea virusului.

Noul coronavirus este foarte posibil să fi apărut în China, dar nu în oraşul Wuhan, aşa cum s-a crezut până acum, în ciuda teoriilor că s-a transmis la oameni într-o piaţă din oraşul chinez cu peste 10 milioane de locuitori. Alte teorii, una dintre ele promovată chiar de Donald Trump, spun că virusul ar fi putut scăpa dintr-un laborator.

Geneticienii de la Cambridge, în frunte cu Peter Forster, susţin că virusul ar fi apărut mai devreme decât se crede. Cel puţin cu câteva luni înainte. Peter Forster a afirmat, pentru South China Morning Post, că virusul ar fi putut infecta primi oameni undeva în septembrie 2019 şi nu în Wuhan, ci în sudul Chinei.

“Este posibil ca virusul să fi suferit mutaţia finală care să permită transmiterea la oameni şi mai devreme, dar a rămas la lilieci ori la alte animale”, a spus Peter Forster, care conduce studiul efectuat la Cambridge şi care a publicat deja câteva concluzii în Proceedings of the National Academy of Sciences Journal.

“Apoi, a început să infecteze şi să se răspândească la oameni între 13 septembrie şi 7 decembrie, generând o reţea. Dacă ar fi să dau un răspuns, ar fi acela că originea infecţiei a pornit de undeva din sudul Chinei, nu din Wuhan”, a conchis Forster.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here