Învăţământul GorjeanStirile ZileiTârgu-Jiu

De ce vrea ISJ să comaseze 5 licee tehnologice. Constantinescu: Elevi care nu vin la ore, profesori fără obiectul muncii

Elevi care nu vin la ore, profesori fără obiectul muncii, care stau în cancelarie, supranormare a personalului nedidactic și auxiliar- acestea sunt neregulile constatate de Inspectoratul Școlar Județean la cele 5 licee tehnologice din Târgu-Jiu pe care dorește să le comaseze.

Este vorba despre Liceul Energetic, Liceul Auto „Traian Vuia”, Liceul Tehnologic „Henri Coandă”, Liceul Tehnic nr. 2 și Liceul Tehnologic „Ion Mincu”.

Primarul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, a anunțat că nu este de acord cu comasarea acestor unități. La Interviurile Infinit FM, Dana Constantinescu, inspector școlar general, a afirmat că a purtat discuții cu primarul care, în primă fază, părea că agreează ideea comasării.

Dana Constantinescu a afirmat că cele 5 licee au număr mult prea mic de elevi dar mult prea mare de angajați.

Și-n privința elevilor sunt probleme la liceele tehnologice din Târgu-Jiu. Absenteismul este în toi. Săptămâna trecută, la un control inopinat al echipei de la Inspectoratul Școlar la Liceul Traian Vuia, din 21de clase au fost găsiți la ore doar 4 elevi.

Șefa ISJ Gorj a mai relatat că au fost și alte situații absurde la liceele incriminate. La Liceul Auto, sălile de clasă au fost populate cu angajați ai școlii, în momentul în care s-a aflat că vor fi făcute verificări.

Comments (2)

  1. […] Cele 5 licee care ar urma să treacă printr-un proces de comasare sunt Liceul Energetic, Liceul Auto „Traian Vuia”, Liceul Tehnologic „Henri Coandă”, Liceul Tehnic nr. 2 și Liceul Tehnologic „Ion Mincu”. Motivul? Număr mult prea mic de elevi dar mult prea mare de angajați, după cum explica inspectorul școlar general Dana Constantinescu, în urmă trei luni, la Radio Infinit. (https://www.radioinfinit.ro/de-ce-vrea-isj-sa-comaseze-5-licee-tehnologice-constantinescu-elevi-care&#8230😉 […]

  2. ARE DREPTATE ISJ.

Comment here