Stirile ZileiTârgu-Jiu

De ce se inundă Târgu-Jiul la fiecare ploaie? Ce explicații dă șeful Aparegio

Marcel Romanescu vrea să sesizeze Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, care să facă verificări la Aparegio, după ce Târgu-Jiul a fost din nou sub ape, la potopul de miercuri seară. Traian Pătrășcoiu dă vina, însă, pe Primăria Târgu-Jiu care ar refuza să încheie un contract de service pentru rețelele pluviale.

Primarul Romanescu este de părere, însă, c-au fost prost făcute lucrările la rețeaua de canalizare, pentru  reabilitarea căreia Aparegio a obținut, în trecut, 80 de milioane de euro, fonduri europene.

Marcel Romanescu se așteaptă ca Aparegio să vină cu o soluție pentru ca Târgu-Jiul să nu mai fie inundat. Edilul crede că, atunci când a fost reabilitată canalizarea pe Strada 14 octombrie, au fost blocate deversările spre râul Jiu.  

Traian Pătrășcoiu, directorul Aparegio, spune însă că rețelele de transport a apei pluviale din Târgu-Jiu pur și simplu nu sunt întreținute, toate gurile de scurgere fiind înfundate. Dă vina pe primarul Marcel Romanescu care ar refuza să încheie contract de service și să plătească apa de ploaie.

Pătrășcoiu spune că trebuie făcute intervenții la rețelele pluviale din Târgu-Jiu, dar nu o poate face gratis. Cere primăriei să renunțe la subvențiile pentru Transloc și să le aloce pentru astfel de lucrări.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here