LIFE

De ce s-au spart geamurile prototipului Cybertruck. Elon Musk dezvăluie motivul pentru care camionul arată atât de ciudat

Elon Musk a explicat într-o postare pe Twitter de ce s-au spart geamurile prototipului Cybertruck, camionul Tesla care se voia a fi indestructibil, în timpul demonstraţiei de joi seară, informează CNN.

În mod normal, nimeni nu ar fi surprins să audă că sticla se sparge în urma impactului cu o bilă de oţel. Totuşi, Tesla a organizat o amplă demonstraţie pentru a le arăta tuturor rezistenţa noilor geamuri integrate în designul prototipului Cybertruck. Şocant, atunci când Franz von Holzhausen a urcat pe scenă şi a aruncat cu o bilă de metal în geamul de pe partea şoferului, acesta a cedat şi a crăpat în văzul tuturor. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu geamul următor, iar Musk a susţinut restul prezentării în faţa prototipului serios vătămat.

Sâmbătă noaptea, Musk a oferit o explicaţie. Cu puţin timp înainte ca von Holzhausen să testeze geamurile, lovise uşa maşinii cu un baros uriaş pentru a demonstra rezistenţa acesteia. Impactul a dăunat în egală măsură şi geamurilor, a declarat Musk.

„Impactul loviturii de baros a afectat sticla şi acesta este motivul pentru care bila de oţel nu a ricoşat. Trebuia să fi făcut mai întâi demonstraţia cu bila şi apoi pe cea cu ciocanul. Data viitoare…” a scris Musk pe Twitter.

De asemenea, Musk a adăugat că alcătuirea întregii caroserii, din oţel ultra-solid, explică de ce arată atât de ciudat modelul Cyberstruck. Materialul folosit este acelaşi pentru rachetele SpaceX, iar acesta nu poate fi prelucrat la fel ca cel al maşinilor obişnuite (Musk este şi CEO-ul SpaceX).

„Motivul pentru care Cybertruck arată aşa este din cauza faptului că nu poţi imprima oţelul 30X ultra-solid fără ca procesul să îi afecteze calitatea”, a declarat Musk pe Twitter, scrie CNN.

A adăugat pe aceeaşi platformă că „până şi plierea materialului necesită o acţiune dificilă”. Iată de ce prototipul are acest aspect neted cu muchii clare care a dat naştere unui număr impresionant de glume şi comparaţii în mediul online (de la opritor de uşă până la personajul Flats the Flounder din animaţia SpongeBob Squarepants sau chiar triunghi pe roţi).

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here