MotruStirile Zilei

De ce nu se implementează tehnologia Horneț la UATAA. Morega: Nu este interes

Tehnologia Horneț, care presupune arderea fără emisii a cărbunelui, deșeurilor menajere și a biomasei, nu poate fi implementată la UATAA Motru pentru că nu există voință politică, susține primarul Cosmin Morega.

Primarul de la Motru  a participat, săptămâna trecută, la o nouă discuție pe această temă la Ministerul Energiei, cu ministrul Virgil Popescu. Liderul sindical Nicu Bunoaica a afirmat că Ministerul Mediului, condus de UDMR, s-ar opune implementării tehnologiei Horneț în România, solicitând să se facă mai întâi în Ungaria.

Morega spune că, dacă o astfel de tehnologie ar fi implementată la UATAA Motru, prețul gigacaloriei ar scădea la jumătate.   

Morega nu înțelege de ce guvernanții se opun unui proiect care ar ajuta comunitățile locale să scape de deșeurile menajere și de plățile uriașe pentru depozitarea lor.

Uzina de Agent Termic Motru are nevoie de sprijin, pentru a putea depăși iarna care vine. Primarul Cosmin Morega speră ca acest sprijin să vină de la Complexul Energetic Oltenia, care să-i furnizeze cărbune cu plata la termen.

Comments (1)

  1. dar ce legatura au guvernantii?
    nu faceti fara bani de sus..
    Investiti dvs..Morega..si altii care au..bani..tot de sus!?

Comment here