NovaciStirile Zilei

De ce nu pot căra maldărele de zăpadă din Rânca. Leuștean: Este o operațiune costisitoare

S-au adunat munți de zăpadă la Rânca, în urma ninsorilor abundente din ultima perioadă, dar primarii spun că nămeții nu pot fi transportați în afara stațiunii pentru că este prea costisitor.

Mormanele de zăpadă de la Rânca i-au blocat chiar  și deputatului USR-PLUS, Radu Miruță, accesul în cabana pe care o deține în stațiune. Proaspătul parlamentar a fost nevoit să înoate prin zăpada de câțiva metri care a a ajuns peste gardul proprietății sale, în urma deszăpezirii drumurilor.

Primarul orașului Novaci, Dumitru Leuștean, care administrează jumătate din Rânca, spune că nu are bani la buget pentru a transporta mormanele de zăpadă, care ajung și la 3 metri, la marginea stațiunii.

Șeful Asociației cabanierilor din Rânca, Constantin Pănescu, spune că din cauza maldărelor de zăpadă se circulă greu, iar locuri de parcare oricum sunt insuficiente.   

Turiștii aflați la Rânca se bucură de frumusețea ieșită din comun a locului, în ciuda  problemelor pe care le întâmpină cu accesul în stațiune sau găsirea unui loc de parcare.

Comment here