Stirile ZileiTârgu-Jiu

De ce au demisionat cardiologii de la SJU? Matei: Li s-a propus să lucreze la UPU

Probleme mari la Secția Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu, după ce 5 medici au demisionat, invocând volumul mare de muncă.

Unitatea spitalicească a rămas, acum, cu doar doi cardiologi. Inițial, demisionarii renunțaseră la a mai face gardă, dar acum au plecat de tot din spital.

“Înțeleg că ar fi și alte probleme. Medicii s-au obișnuit să aibă activitate mai lejeră, ca în pandemie. Acum, având multe cazuri, s-au trezit suprasolicitați” declară jurnalistul Gorjonline Claudiu Matei, care urmărește îndeaproape situația de la spital.

Motivul pentru care cei 5 medici cardiologi ar fi demisionat ar fi fost acela că reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență au propus ca ei să-și desfășoare activitatea în Unitatea de Primiri Urgențe, nu în clădirea din strada Progresului, susține Claudiu Matei.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu a luat legătura cu centre universitare din țară și Ministerul Sănătății, pentru a i se comunica lista cu medicii rezidenți care ar putea face gărzi la Cardiologie. În plus, factorii de decizie de la nivelul județului ar încerca să convingă medici, de la spitalele orășenești din Gorj, să facă gărzi la Spitalul Județean.

Comment here