LIFE

De ce a fost arestat Alex Bodi, deși era sub control judiciar

Curtea de Apel Craiova a decis arestarea preventivă a afaceristului Alex Bodi, după ce fostul soţ al Biancăi Drăguşanu a încălcat controlul judiciar prin neprezentarea la procesul în care este acuzat de trafic de persoane.

Decizia a fost luată la solicitarea procurorilor DIICOT. Alex Bodi este judecat, alături de alte 29 de persoane, într-un dosar în care sunt vizate fapte de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, proxenetism, şantaj, sustragere de sub sechestru, trafic de minori, deţinere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu, spălarea banilor şi mărturie mincinoasă.

Potrivit rechizitoriului DIICOT, liderii grupării se aflau în relaţie cu gruparea „Hells Angels”, catalogată la nivel internaţional de către autorităţi drept „sindicat de crimă organizată”, specializat în trafic de persoane, de droguri, de armament, omoruri „la comandă” şi alte infracţiuni grave. Zeci de tinere au ajuns în bordelurile din Germania prin această reţea. Fostul soţ al Biancăi Drăguşanu este acuzat de procurori că ar fi transportat zeci de tinere în ţări din Europa, pentru practicarea prostituţiei.

Cercetările au început în anul 2015, când DIICOT Craiova s-a sesizat că, sub coordonarea lui Constantin Adrian Tâmplaru, aflat în Penitenciarul Craiova, s-a constituit un grup infracţional organizat specializat în trafic de persoane şi proxenetism. Şi alţi deţinuţi au aderat la această grupare, care au început să racoleze tinere prin intermediul reţelelor sociale prin metoda „Loverboy“.

Comment here