Stirile ZileiTârgu-Jiu

De ce a anunțat CARANTINA. Prefect: Am vrut să pregătesc locuitorii Târgu-Jiului

Prefectul de Gorj, Cosmin Pistol, a explicat, la Interviurile Infinit FM, că a făcut anunțul unei posibile carantinări a Târgu-Jiului pentru a pregăti populația.

În municipiu este cea mai mare rată de infectare din județ, în acest moment. Marți ajunsese la 3,49 la mia de locuitori. Pistol a anunțat că, dacă se va depăși indicele de 4 la mie, Târgu-Jiul va intra în carantină. Propunerea va fi făcută de Direcția de Sănătate Publică.  

Deja, la intrarea în județ au fost instituite filtre de poliție pentru a verifica transportul public. Dacă Târgu-Jiul va intra în carantină, vor exista filtre și la intrările în municipiu, așa cum a fost în starea de urgență.

”Se va circula pe bază de declarație pe propria răspundere sau adeverință de la angajator. Vor fi mult mai stricte condițiile de a intra sau a ieși din oraș” a explicat prefectul Pistol.  

Marile magazine din Târgu-Jiu au fost foarte aglomerate, la finalul săptămânii trecute, deși prefectul a avut o ședință cu reprezentanții acestora și le-a cerut să limiteze accesul, lucru care, însă, nu s-a întâmplat. De aceea, Cosmin Pistol anunță că vor fi controale în magazine între orele 16.00 și 20.00.

Comment here