Minerit și EnergieStirile Zilei

Davițoiu: Termenele din planul de restructurare nu vor fi respectate

“Planul de restructurare are niște termene care nu vor fi niciodată respectate, nu sunt realiste” declară Nicolae Davițoiu după ce a văzut documentul făcut public de Complexul Energetic Oltenia.

Liderul Partidului Mișcarea Populară Gorj este sceptic, spre exemplu, că până în 2025 va putea fi pus în funcțiune primul grup pe gaze. Spune că realizarea unei asemenea investiții ar dura 6-7 ani, iar în acest moment nu se află nici măcar în fază de proiectare.

Opinia lui Davițoiu este că nici politica de personal nu va fi respectată. Potrivit planului de restructurare, în 2030, compania de la Târgu-Jiu ar trebui să funcționeze cu 4400 de angajați.

Radu Miruță, copreședinte USR-PLUS Gorj, consideră grav că în următorii ani CEO va rămâne fără peste 60-70% din angajați. Crede, însă, că realitatea ar putea fi chiar mai dură de atât.

Pentru Constantin Crețan planul de restructurare prezentat de Complexul Energetic Oltenia este unul mincinos. Liderul Sindicatului Lignitul Oltenia este convins că mineritul va dispărea, iar compania va funcționa, după trecerea grupurilor pe gaze, cu 3500 de angajați.

Comment here