Minerit și EnergieStirile Zilei

Davițoiu: La noi se fură ca la balamuc dar dăm vina pe Comisia Europeană

”La noi, se fură ca la balamuc, avem conduceri incompetente dar dăm vina pe Comisia Europeană!” spune Nicolae Davițoiu, președintele Partidului Mișcarea Populară Gorj, referindu-se le ceea se întâmplă în Complexul Energetic Oltenia.

Declarația vine în contextul în care conducerea companiei le-a comunicat sindicatelor că, în acest an, va fi oprit grupul 3 al Termocentralei Turceni, deși anul trecut s-au finalizat lucrările de investiții.

“Nu este singura investiție inutilă. Și acum se repară excavatoare despre care se știe că sigur că nu vor mai fi folosite niciodată” afirmă Nicolae Davițoiu.

Davițoiu crede că există și ”o mafie a certificatelor de carbon” din moment ce statul român nu a alocat bani Complexului Energetic Oltenia să le achiziționeze atunci când prețurile erau mici, și a așteptat până în ultimul moment.

“Știau că CE Oltenia nu dispune de sumele necesare pentru a achiziționa certificatele de CO2, dar cred că și aici este o mafie a certificatelor din care fac parte sau au legătură foarte mulți factori de decizie” afirmă liderul PMP Gorj.

Complexul Energetic Oltenia a anunțat circa 750 de disponibilizări, în acest an, în special salariați care vor îndeplini vârsta de pensionare până la 30 aprilie 2022. Președintele Partidului Mișcarea Populară Gorj se așteaptă, însă, să urmeze concedieri masive.

Comment here