Minerit și EnergieStirile Zilei

Daviţoiu: Avem 14 secretari de stat. Morega: Ce profesionist este acest “Bulz”? De ce nu l-au menţinut pe Vişan?

PMP a negociat cu PNL 14 posturi de secretari de stat, inclusiv șefia Departamentului de Energie. Foarte vehiculat să preia frâiele energiei este Cornel Cătălin Bulf, liderul PMP Argeș, despre care presa locală scrie că, în urmă cu două decenii, a deținut două sonde de țiței în Gorj, la Bustuchin și Totea, printr-o firmă cu sediul în Târgu-Cărbunești. ”Ce profesionist este acest ”Bulz”, care se ocupă de afaceri, de ce nu l-au menținut pe Doru Vișan?” se întreabă Dan Ilie Morega.

La Interviurile Infinit FM, Nicolae Davițoiu, președintele PMP Gorj a afirmat că partidul său a primit 14 posturi de secretari de stat, în schimbul susținerii noului guvern Orban. Discuții, despre persoanele care vor deține aceste funcții, urmează să aibă loc vineri, într-o ședință de partid.

Davițoiu nu a spus dacă PMP Gorj are vreo propunere pentru șefia Departamentului Energie, înființat în cadrul Ministerului Economiei.

Marcel Romanescu, președintele PNL Târgu-Jiu, a cerut, imediat după instalarea guvernului Orban, ca postul de secretar de stat pe Energie să fie ocupat de un profesionist din Gorj, dându-l ca exemplu pe directorul de la Rovinari, Ion Pisc.

Constantin Mitrescu, președintele Sindicatului Energia Rovinari, spune că nu contează de la ce partid va fi persoana care se va ocupa de Energie, ci ce măsuri va lua pentru continuarea activității Complexului Energetic Oltenia.

Nicu Bunoaica, lider sindical la Cariera Lupoaia, a auzit lucruri bune despre Cătălin Bulf, mai exact că ar fi un profesionist.

Dan Ilie Morega nu agreează varianta vehiculată de Partidul Mișcarea Populară. Președintele Institului de Politici Publice crede că ar fi trebuit menținut pe postul de secretar de stat la Energie, Doru Vișan.

Morega speră ca noul guvern Orban să acorde importanță energiei pe cărbune și să nu mai pună biruri pe compania de la Târgu-Jiu.  

Mihai Weber, președintele PSD Gorj, anunță că va monitoriza orice mișcare de la Complexul Energetic Oltenia. Cât despre propunerea de secretar de stat, făcută de PMP, spune că nu-l cunoaște pe Cătălin Bulf dar speră să fie o persoană cu suficiente cunoștințe cât să poată conduce un astfel de domeniu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here