Minerit și EnergieStirile Zilei

Davițoiu: Ajutorul de stat oferit CE Oltenia, INCLUS în ajutorul de restructurare

Daniel Burlan, preşedintele Directoratului CE Oltenia, a anunţat, luni seară, că urmează să facă public, în această săptămână, un REZUMAT  al planului de restructurare a companiei, care a stârnit dezbatere în mediul politic şi suspiciuni privind eventuale concedieri colective.

“Am dat dispoziţie să se realizeze, în această săptămână, un rezumat al planului de restructurare, cu elementele care trebuie cunoscute de către factorii responsabili, pentru a elimina acest interes de dezbatere” a declarat Burlan, la un post local de televiziune.

 “Dacă rezumatul va cuprinde pasajele neesențiale, mai bine nu-l publică!” reacționează Nicolae Davițoiu, președintele PMP Gorj.

Davițoiu susține că ajutorul de stat, de 251 de milioane de euro, oferit de stat, la începutul  anului, Complexului Energetic Oltenia face parte din ajutorul de restructurare. Din acești bani, o parte a mers către achiziția certificatelor de carbon, din cealaltă parte s-au plătit salariile.

“Nu avem nevoie de un rezumat ci de planul propriu-zis  de restructurare, care nu poate fi secret. Nu e niciun motiv să fie ținut ascuns” declară Radu Miruță, copreședintele USR-PLUS după anunțul lui Daniel Burlan.

În opinia lui Miruță,  lucrurile sunt clare: dacă planul de restructurare a CE Oltenia nu va fi aprobat de Comisia Europeană, urmează falimentul.

Comment here