Stirile ZileiTârgu-Jiu

Daniel Șurlea: Consultațiile medicale prin telefon vor fi DECONTATE

Guvernul a adoptat o hotărâre prin care medicilor le este permis să consulte pacienții la distanță, prin telefon sau videoconferință. În plus, vor putea elibera rețete online, pe email, iar cardul de sănătate va fi suspendat pe perioada stării de urgență.

Medicul de familie, precum și medicul de specialitate din ambulatoriul clinic, va consemna consultațiile medicale la distanță în registrul de consultații și fișa pacientului, după caz, cu indicarea mijlocului de comunicare utilizat și a intervalului orar în care acestea au fost efectuate, și va emite toate documentele necesare pacientului ca urmare a actului medical, spune directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Gorj, Daniel Șurlea.

Șeful CASJ Gorj mai spune că decontarea consultațiilor medicale realizate prin telefon sau videoconferință se va face la ca la consultațiile normale.

Și concediile medicale pot fi obținute la distanță, mai spune Daniel Șurlea, în urma unei discuții telefonice cu medicul de familie sau medicul specialist. Certificatele de concedii medicale se depun la angajator prin orice mijloc electronic de comunicare și nu mai este nevoie de viza medicului de familie.  

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here