Stirile ZileiTârgu-Jiu

Dan Vîlceanu, propus pentru postul de ministru de Finanțe

Premierul Florin Cîțu a declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă la Palatul Victoria, că propunerea sa pentru Ministerul Finanțelor este Dan Vîlceanu. Deputatul PNL, președintele organizației Gorj, este unul dintre prietenii apropiați ai premierului Cîțu.

Întrebat într-o conferință de presă la Palatul Victoria pe cine propune pentru ministerul Finanțelor, în condițiile în care interimatul de 45 de zile la minister se termină, premierul Florin Cîțu a declarat că îl susține pe Dan Vîlceanu.  Acesta a precizat că a văzut că în spațiul public au apărut și alte nume propuse din tabăra Orban.

„Am să îi cer domnului preşedinte (al PNL – n.r.) să convoace Biroul Politic Naţional. Am o propunere. Am văzut că domnia sa a făcut deja câteva propuneri în spaţiul public. Am şi eu o propunere – propunerea mea este Dan Vîlceanu pentru Ministerul Finanţelor Publice”, a declarat premierul Florin Cîţu.

Dan Vîlceanu este considerat a fi mâna dreaptă a premierului, acesta fiind și șeful campaniei interne a lui Cîțu pentru președinția partidului.

Născut în 1979 la Bumbești-Jiu, Vîlceanu a obținut diploma de economist de la Universitatea de Vest Timișoara, tot aici urmând și cursurile de master și doctorat. Și-a început cariera politică la PSD, fiind președinte al tineretului Social Democrat Gorj din 2006 până în 2009. A trecut apoi la PDL Gorj, unde a avut funcția de secretar executiv în perioada 2011-2012, apoi președinte al PDL Gorj între 2013 și 2015. Odată cu fuziunea cu PNL, Vîlceanu a rămas la șefia filialei liberale până acum. Între 2012 și 2016 a fost consilier județean, iar apoi deputat, acum fiind la al doilea mandat, fiind membru în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci a Camerei.

Comment here