Stirile ZileiTârgu-Jiu

Dan Vîlceanu, explicații despre contractele cu statul

Noul ministru de Finanțe, Dan Vîlceanu, a oferit, joi dimineața, la sosirea la minister, clarificări cu privire la contractele pe care firma familiei sale le are cu mai multe companii de stat, în valoare de peste un milion de dolari doar anul trecut, și pe care le-a consemnat în declarația sa de avere.

Întrebat de reporterul Antena 3 cum explică această situație, Dan Vîlceanu a spus că toate contractele firmei familiei sale au fost câştigate doar prin licitaţie publică.

„Există o companie la care faceți referire, care este o companie a părinților mei, înființată în 1997 când eu aveam 18 ani, deci această chestiune că aș folosi părinții paravan pentru afaceri nu se justifică. La 18 ani trebuie să fii mai mult decât precoce să îți folosești părinții paravan pentru afaceri. În politică acuzațiile se fac și fără fundament de multe ori. În ceea ce privește contractele declarate, toate, și niciodată altfel, nici măcar la companiile la care am fost eu acționar, acele contracte nu au fost câștigate decât prin licitație publică, niciodată un alt mijloc de atribuire a unui contract public”, a explicat noul ministru de Finanţe.

Întrebat dacă firma nu are prea multe contracte cu statul, Dan Vîlceanu a precizat că ”este una dintre companiile care au contractele cele mai mici. Mai toate companiile din zonă au contracte mai multe și mai mari.”

Întrebat cum a reușit să obțină banii pentru titlurile de stat pe care le deține, în valoare de peste 700.000 de lei, Dan Vîlceanu a precizat că a lichidat două companii.

„Am avut două companii pe care le-am lichidat în momentul în care am intrat în Parlament, pentru a evita astfel de întrebări. Dacă vă uitați în declarația de avere, scrie că am avut acești bani tocmai din lichidarea unei companii” a afirmat noul ministru de Finanțe.

Comment here