Minerit și EnergieStirile Zilei

Dan Vîlceanu, despre planul de restructurare al CE Oltenia: Cred că va fi aprobat în acest an

Liderul PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, dă asigurări că CE Oltenia va avea viitor.

Deputatul PNL a spus, vineri, într-o conferință de presă, că achiziționarea în totalitate a certificatelor de CO2 petru energia produsă în 2020, până la data de 30 aprilie, arată că societatea rămâne importantă pentru sistemul energetic național. Compania energetică a plătit 315 milioane euro pe certificate de dioxid de carbon, din care 241 de milioane de euro, ajutor de stat primit de la guvern.

“ Compania s-a bucurat și se va bucura de sprijin la nivelul guvernului. Reprezintă prioritatea numărul unu pentru noi”, a declarat liderul PNL Gorj.

În ceea ce privește planul de restructurare al CE Oltenia, Dan Vîlceanu spune că este într-o continuă dezbatere. Deputatul crede că, în acest an, va fi aprobat de Comisia Europeană.

“ Există un contact permanent între conducerea companiei și Comisia Europeană. Dacă vor exista momente în care CEO va avea nevoie de sprijin din partea noastră pentru aprobarea planului, îl va primi ”, a mai declarat deputatul PNL.

Dan Vîlceanu a amai anunțat că, în urma cu 3 săptămâni, guvernul a emis o hotărâre pentru scoaterea din circuitul silvic a unor suprafețe de teren pentru deblocarea fronturilor de lucru la cariera Tismana. În plus, deputatul zice că umează să fie dată o astfel de hotărâre și pentru cariera Roșia.

Comment here