Stirile ZileiTârgu-Jiu

Dan Vîlceanu a depus jurământul pentru funcția de ministru al Finanțelor

Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de numire a lui Dan Vîlceanu în funcția de ministru al Finanțelor. Dan Vîlceanu a depus jurământul, în cadrul unei scurte ceremonii, la Palatul Cotroceni.

Dan Vîlceanu a depus jurământul pentru funcția de ministru al Finanțelor, miercuri, la Palatul Cotroceni, într-o scurtă ceremonie la care au participat atât premierul Florin Cîțu, cât și președintele PNL și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban. La ceremonia de depunere a jurmântului președintele Klaus Iohannis nu a susținut niciun discurs.

Vîlceanu a fost validat, miercuri, de conducerea PNL pentru a prelua portofoliul Finanțelor. Au fost 42 de voturi pentru și un vot împotrivă, votul președintelui PNL Ludovic Orban.

„Îi mulțumesc premierului pentru susținere. Este onorant pentru mine că astăzi am primit votul colegilor, este o încerdere pentru care mă simt obligat. Ministerul de Finanțe este unul dintre ministerele foarte importante și nu am niciun fel de dubiu că voi face echipă bună cu prim-ministrul. Am lucrat foarte bine în comisia de finanțe și îmi doresc ca să preiau cât mai repede portofoliul”, a declarat Vîlceanu, după ce a fost validat de conducerea PNL.

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat că ședința a fost una statutară, însă a fost convocată „intempestiv” motiv pentru care nu au putut participa toți membrii Biroului Politic Național. Acesta a precizat că a votat împotriva nominalizării lui Dan Vîlceanu, iar întreaga răspundere pentru această propunere este a premierului Florin Cîțu.

Comment here