Sportive

Dan Staicu: Când spunem CSM Târgu-Jiu trebuie să spunem drumul spre performanță

Antrenorul Dan Staicu, care activează în domeniul juvenil de aproape 20 de ani, s-a alăturat proiectului fotbalistic al CSM Târgu-Jiu. Staicu a semnat o înțelegere pentru sezonul 2022-2023 și, alături de Mario Găman, se va ocupa de Grupa 2011-2012.

„Voi continua procesul de pregătire început cu Mario la grupele de vârstă 2011 și 2012. Noi vom lucra împreună la ambele grupe, la fel ca și până acum. Lucrez din 2003 în sectorul juvenil și din 2010 și la seniori, fără să renunț la lucrul cu copiii. Sunt aproape 20 de ani, deci nu mai trebuie să spun prea multe, decât că este o plăcere să-i vezi cum cresc, cum se dezvoltă, cum se bucură de momentele frumoase pe care le oferă acest sport” a declarat tehnicianul pentru site-ul oficial al clubului.

Dan Staicu a explicat şi ce calităţi trebuie să aibă un copil pentru a fi primit la secţia de fotbal.

„Calitățile încercăm să le dezvoltăm noi, prin procesul de pregătire, dar importantă este viteza, o calitate motrică, despre care se știe că în proporție de 99% este nativă. Noi nu facem numai fotbal, noi facem educaţie fizică şi sport, încercăm, așa cum am mai spus, să le dezvoltăm calitățile motrice, gândirea, încercăm să-i integrăm într-un grup, să învețe lucrul în echip, ne dorim să-i facem să conștientizeze ce înseamnă drumul spre performanță, un drum care este foarte greu, ce presupune și sacrificii, pentru că atunci când spunem CSM Târgu-Jiu trebuie să spunem drumul spre performanță și performanța nu înseamnă rezultatele de moment, performanța înseamnă ani de muncă atunci când începi de jos și ajungi acolo unde ți-ai propus” a mai declarat antrenorul.

Comment here