LIFE

Dacia Sandero, vicecampioană la vânzări în Europa

În 2023, Dacia Sandero s-a clasat pe poziția a doua în topul vânzărilor de autoturisme din Europa, fiind depășită de Tesla Model Y, potrivit datelor publicate de „Automotive News Europe“.

Informațiile preliminare sunt bazate pe datele companiei Dataforce, care acoperă 97% din piața auto din Uniunea Europeană, țările AELS și Marea Britanie.

Tesla Model Y a avut un total de 254.822 de unități vândute, comparativ cu cele 235.893 ale Dacia Sandero. Tesla a reușit să se plaseze pe primul loc în clasamentul vânzărilor, parțial datorită reducerilor semnificative de preț aplicate de la începutul anului 2023 și menținute pe parcursul întregului an, precum și datorită stimulentelor fiscale pentru vehiculele de companie în Germania. De exemplu, în Germania, Modelul Y a fost cel mai popular model electric, cu aproximativ 45.800 de înregistrări, conform motor1.com care citează „Automotive News“.

Analizând vânzările lunare, Modelul Y de la Tesla a fost lider în șapte luni din cele 12 ale anului 2023, în timp ce Sandero a ocupat prima poziție în patru luni și Volkswagen T-Roc într-o lună. Alte modele Dacia, precum Duster și Jogger, s-au situat și ele bine în clasamente, cu vânzări semnificative.

Luna decembrie a fost deosebit de competitivă. Modelul Y, în ciuda unei scăderi de 24% în vânzări, a fost aproape de a fi cel mai bine vândut model în Europa. Renault Clio și Volkswagen Golf au fost și ele în competiție strânsă pentru poziții de top.

Comparativ cu anul 2022, clasamentul vânzărilor auto din Europa a arătat schimbări notabile. Peugeot 208 a condus vânzările în 2022, urmat de Sandero, în timp ce în 2023, VW Golf, liderul din 2021, ar putea termina pe locul șapte.

Comment here