Din JudetStirile Zilei

Cum vor să atragă turiștii în Oltenia. Iulian Popescu: Lucrăm la înființarea unui geoparc, recunoscut de UNESCO

Autorități  locale și investitori din turism au înființat Clusterul Bio Oltenia, prin care își propun să atragă mai mulți turiști inclusiv în Județul Gorj.

Iulian Popescu, consilier al premierului Florin Cîțu, a anunțat că lucrează împreună cu primarii din Nordul județului la înființarea unui geoparc, care să fie recunoscut de UNESCO.

”Este o modalitate relativ simplă de a pune în comun patrimoniul întregii zone. Îmi doresc foarte mult ca Gorjul să devină un subiect național” spune Popescu.

Președintele Clusterului Bio Oltenia, Valentin Mitrică, spune că zona are potențial de dezvoltare, iar turismul va fi alternativa pe care autoritățile trebuie să o dezvolte după reducerea activității din minerit. Turiștii ar urma să fie atrași pe anumite trasee, ce se întind de la Dunăre până pe Transalpina.

Turiștii care ajung, zi de zi, în zona Polovragi se declară încântați de ceea ce descoperă aici. Ei spun că Nordul Olteniei ar trebui mai mult promovat, mai ales că are drumuri bune, ceea ce poate fi un avantaj în comparație cu alte zone din țară.

Comment here