Stirile ZileiTârgu-Jiu

Cum s-a apărat Vienescu la România TV. ”Astfel de aparate există în 32 de spitale din țară”

”Acest aparat este în Spitalul Județean de Urgență din 2015, era utilizat doar pentru diagnostic tuberculoză. Nu există doar la spitalul din Târgu-Jiu, ci în 32 de spitale din țară”. Dumitru Vienescu a reacţionat, marţi seară, la România TV, după ce procurorii au anunţat, luni, că au deschis pe numele său dosar de cercetare, pentru săvârşirea infracţiunilor de neglijenţă în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor.

Managerul SJU Târgu-Jiu este  acuzat că, deşi a afirmat public că spitalul nu deţine un aparat PCR, pentru testarea şi diagnosticarea certă a pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, ulterior, s-a constatat că în unitatea medicală există, de aproximativ doi ani, un aparat GeneXpert,  de tip PCR cu capacitate de testare şi diagnosticare certă a pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2.

La România TV, Dumitru Vienescu a reafirmat că pe data de 31 martie a primit de la Institutul “Marius Nasta” acordul de a folosi aparatul, adresă înregistrată la SJU Târgu-Jiu pe 2 aprilie.

Vienescu a mai spus că aparate precum cel de la Târgu-Jiu există și în alte 32 de spitale din țară. În ceea ce privește testele, a discutat cu furnizorul și pot fi livrate abia în 4-6 săptămâni.

Deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj, nu vede nicio vină în dreptul conducerii Spitalului  Județean de Urgență din Târgu-Jiu, în privința aparatului de diagnostic pentru tuberculoză.  

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here