Minerit și EnergieStirile Zilei

Cum rămâne cu terenurile afectate de minerit. Iordache: Nu vom accepta așa ceva!

”Nu este cazul să se alarmeze nimeni, nu vom accepta așa ceva” declară senatorul liberal Ion Iordache după ce managerul CE Oltenia, Daniel Burlan, a declarat că terenurile devastate de minerit vor fi predate primăriilor, iar edilii vor trebui să se descurce să atragă fonduri pentru redarea lor în circuitul agricol.

Sunt  zeci de mii  hectare de teren devastate de minerit în Gorj. Obligația legală de a le reface aparține statului român, care conduce Complexul Energetic Oltenia. Iordache spune că nimeni nu-i poate obliga pe primari să preia terenurile  care, acum, sunt pline de cratere și lacuri.  

Deputatul USR-PLUS Radu Miruță crede că este o glumă ideea ca terenurile să fie predate devastate primăriilor, în condițiile în care acestea nu au capacitatea de a le reface.  

Deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj, spune că primăriile abia au bani de funcționare, darămite să se ocupe de redarea terenurilor afectate de minerit în circuitul agricol.

Comments (1)

  1. Cum bre nea’ Iordache, cum sa nu le ia primariile? Primariile le ia asa cum sunt si inchiriaza de la firma lu’ matale buldozere si toata lumea va fi multumita. Matale iei banii la fraieri, primariile se aleg cu terenurile iar Burlan a fi fericit ca scapa de ele.

Comment here