Minerit și EnergieStirile Zilei

Cum interpretează Bunoaica declarația lui Timmermans. ”Le-a atras atenția: Slugilor, de ce nu ați închis până acum?”

Frans Timmermans a pus din nou cruce mineritului, marți, la o întrunire organizată de Ziarul Financiar.

Vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene este cel care conduce, de la cel mai înalt nivel, realizarea şi implementarea Green Deal şi a directivelor care vor asigura neutralitatea climatică, la nivelul anului 2050, în Uniunea Europeană.

Timmermans consideră că România are un potenţial uriaş pentru energie regenerabilă, iar gazul natural ar trebui să fie văzut ca o soluţie de tranziţie, nu ca un scop final.

“Nu există viitor pentru exploatarea cărbunelui. Miliarde de euro au fost acordate ca subvenţii catre acesta industrie, bani care ar putea fi folositi în alta parte în beneficiul populaţiei. România trebuie să creeze un plan pentru a ieşi din zona exploatării cărbunelui” a spus Timmermans la manifestarea organizată de Ziarul Financiar.

”Știam demult că 2025 va fi sfârșitul” spune Nicu Bunoaica, liderul Sindicatului Solidaritatea 2013.

Eugen Iovan este de părere că Frans Timmermans a făcute aceste declarații înainte de a fi aprobat planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia. Liderul sindical de la Termocentrala Turceni nu crede că  guvernanții riscă să pună în pericol sistemul energetic național.

Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, spune că România este singura țară care nu și-a stabilit o dată limită până la care să producă energie pe cărbune.

”Trebuie stabilită prin strategia energetică națională” afirmă sindicalistul.

Comment here