LIFE

Cum încearcă autorităţile de la Roma să protejeze faimoasa Fontana di Trevi de turiştii necivilizaţi

De la celebrul film „La Dolce Vita” încoace, Fontana di Trevi a devenit un simbol important al Romei. Dar popularitatea are preţul ei, iar numărul excesiv de turişti a devenit o problemă alarmantă, scrie CNN.

O vizită la Roma înseamnă neapărat şi o oprire la faimoasă fântână, considerată emblematică pentru capitala Italiei. Grupurile de turişti sunt însă mult prea mari pentru suprafaţa restrânsă a monumentului. În plus, mulţi dintre vizitatori au un comportament cel puţin condamnabil: intră în fântână, aruncă guoaie şi murdăresc apa. Trei australieni aflaţi în stare de ebrietate au fost prinşi, anul acesta, turnând alcool în fântână, iar o italiancă a avut de dat explicaţii după ce a fost găsită scrijelind cu o cheie dalele atracţiei turistice.

Un politician italian a venit cu idea de a instala bariere pentru a împiedica degradarea monumentului. Propunerea lui a fost înaintată autorităţilor locale, iar decizia acestora ar putea schimba pe viitor experienţa turiştilor din toată lumea care aleg să viziteze Roma.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here