LIFE

Cum arată și cât costă cea mai scumpă mașină din lume. Au fost deja vândute cele 10 bucăți scoase pe piață

Cea mai scumpă mașină din lume a fost prezentată public, la finalul săptămânii trecute, în California, de Bugatti. Bugatti Centodieci va costa 9 milioane de dolari și vor fi fabricate doar 10 mașini de acest tip, scrie CNN. Toate cele 10 mașini au fost deja rezervate.

Acest model este un omagiu pentru modelul Bugatti EB110 din anii 90. Centodieci înseamnă 110 în italiană. Modelul EB 110 a fost construit în nodrul Italiei, nu departe de fabricile Lamborghini, Ferrari și Maserati. A fost o încercare de a revitaliza brandul Bugatti, care se afla în declin din 1950. Modelul prezentat, vineri, Centodieci, face un apel agresiv la vechiul EB 110.

Acel model a fost un eșec din punct de vedere al afacerii, însă mașina creată atunci este și astăzi considerată una dintre cele mai grozave supermașini construite vreodată. Prototipul pentru EB110 a fost creat de Carlo Gandini, cel care a desenat și Lamborghini Countach.

Volkswagen Group a cumpărat Bugatti în 1998 și construiește în Franța mașini rapide pentru cei mai bogați oameni din lume.

Modelul Centodieci este cea mai nouă încercare a Bugatti de a penetra piața. Anul trecut a fost lansat modelul Divo, care costa 6 milioane de dolari și din care s-au realizat doar 40 de bucăți. Apoi, în martie anul acesta, la Geneva, Bugatti a dezvăluit încă o mașină specială din care au făcut un singur exemplar. Costa 19 milioane de dolari, se numea La Voiture Noire și a fost cea mai scumpă mașină vândută vreodată în lume. Numele cumpărătorului nu a fost niciodată dezvăluit.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here