Sportive

CSM Târgu Jiu, victorie importantă cu Măgura Cisnădie, scor 25-23

CSM Târgu Jiu a obținut, sâmbătă, o victorie importantă în lupta pentru evitarea locurilor de baraj, după ce a trecut de Măgura Cisnădie, scor 25-23, la pauză 14-11. Partida a contat pentru etapa a 21-a a Ligii Florilor Mol. CSM Târgu Jiu a acumulat 24 de puncte și a urcat pe locul 8.

A fost un meci în care Ekaterina Dzhukeva a fost, din nou, imperială în poarta grupării gorjene. A avut 18 parade, o aruncare de la 7 metri apărată și a închis minute bune poarta, spre disperarea băncii sibiene. Cea mai bună marcatoare a CSM Târgu-Jiu a fost Gilda Simao, cu 9 goluri. Alături de Simao, Laura Moldovan a reușit câteva goluri de senzație. Cum CSM Târgu Jiu a pierdut în tur, la Cisnădie, la un gol diferență, victoria de sâmbătă, la două goluri, îi conferă grupării gorjene un avantaj, în cazul în care cele două echipe vor termina la egalitate, la finalul sezonului.

Liviu Andrieș, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Un meci destul de delicat, ca să spunem așa. Până la urmă, contează finalul. Am reușit să câștigăm la două goluri, exact cum ne-am propus, pentru că în tur am pierdut la un gol. Din acest punct de vedere, suntem pe plus față de Cisnădie. E o victorie muncită. Știam că va fi un meci foarte greu. Echipa din Cisnădie este o echipă destul de arțăgoasă, o echipă care și-a propus la începutul campionatului obiectivel îndrăznețe. Momentan, este sub noi, ne bucurăm de această victorie și cred că această vacanță, care vine după acest meci este binemeritată pentru fete. Am avut agresivitate, iar Kati a făcut un meci nemaipomenit. Am luat puține goluri, am dat 25 și am câștigat meritat. Am mai trecut peste un hop, sper eu ca la final să ne bucurăm și să evităm și barajul, să ne clasăm pe un loc onorabil pentru ceea ce ne dorim noi și ceea ce va încununa un an, zic eu, nemaipomenit pentru echipa din Târgu-Jiu. Am avut ceva emoții. Probabil și încărcătura acestui meci și încărcătura tuturor meciurilor din ultima perioadă s-a acumulat, și o mică oboseală s-a văzut pe final. Ne-am revenit și datorită aportului Gildei Simao, o jucătoare care a dus un plus de calitate și acest lucru s-a văzut. În plus, toate fetele au crescut în agresivitate, au crescut în modul de a se exprima atât în atac și în apărare, și acest lucru contează foarte mult, pentru că le dă o stare de bine, le dă o stare de confort și sperăm să rămână așa. Creștem și ne bucurăm pentru ce le oferim suporterilor. Le mulțumim încă o dată că ne susțin. Deși a fost o sâmbătă după amiaza călduroasă, frumoasă, oamenii au venit și ne-au susținut și le mulțumim pentru că au fost alături de noi”.

Liga Florilor va intra din nou în pauză, pentru o nouă acțiune a echipei naționale. CSM Târgu Jiu va juca etapa viitoare, pe 27 aprilie, în deplasare, cu Rapid București. Următorul meci al echipei noastre pe teren propriu se va disputa la începutul lunii mai, cu Minaur Baia Mare. 

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva(18 intervenții), Andreea Chetraru, Elena Marica Bercu– Bianca Ștefania Chiriță, Oana Maria Bucă, Helena Paulo Simao Gilda 9g, Alexandra Maria Frățilescu Gavrilă 1g, Andreea Mihart, Mirabela Coteț, Andreea Chiricuță 5g, Laura Moldovan 4g, Ana Maria Lopătaru, Florența Ilie 5g, Iuliia Andriichuk, Ana Cătălina Ciolan 1g, Sabine Klimek. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Grigore Albici. Maseur: Petre Tocaru.