Sportive

CSM Târgu-Jiu U13 se califică la Turneul Semifinal

Echipa de baschet feminin U13 a CSM Târgu-Jiu a câştigat, în weekend, toate cele trei partide disputate în cadrul turneului 4 din Grupa 4 şi s-a calificat, de pe primul loc, la Turneul Semifinal din Campionatul Naţional rezervat categoriei de vârstă.

Echipa pregătită de profesorul Laurențiu Răuț a trecut rând pe rând de CS Câmpina, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe şi CS Olimpia București. Turneul s-a desfăşurat în sala de sport a Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” timp de două zile, pe 19 și 20 februarie.

Chiar înainte de a începe turneul de la Târgu Jiu, ambiţioasele baschetbaliste de la CSM Târgu Jiu, şi-au stabilit un obiectiv clar, calificarea la Turneul Semifinal. Gorjencele au început turneul de pe locul 2 în Grupa 4 şi aveau nevoie de victorii pe linie pentru a termina grupa pe primul loc şi pentru a se califica la Turneul Semifinal. Hotărâte şi determinate să facă un turneu bun, elevele lui Laurenţiu Răuţ au început în forţă competiţia şi în primul meci, sâmbătă dimineaţă, au trecut fără probleme de CS Câmpina, scor 67-15. Tot sâmbătă, CSM Târgu-Jiu a disputat şi meciul doi din grupă. Cu moralul foarte bun după debutul excelent din meciul cu Câmpina, jucătoarele lui Laurenţiu Răuţ au făcut o nouă partidă de excepţie, în faţa celor de la ACS Sepsi Sfântu Gheorghe, un club cu tradiţie şi la acest nivel juvenil. Tinerele baschetbaliste de la CSM Târgu Jiu au spulberat-o pe Sepsi, scor 72-16, diferenţa de scor şi evoluţia nu mai lasă loc de comentarii. Cum şi Olimpia Bucureşti s-a impus în faţa celor două echipe, partida dintre CSM Târgu Jiu şi CS Olimpia a devenit finala grupei.

Duminică, 20 februarie, în meciul pentru prima poziţie, CSM Târgu-Jiu a intrat cu ambiţie şi cu gândul la Turneul Semifinal. Iar, evoluţia echipei pregătită de Laurenţiu Răuţ a fost una de excepţie, s-a impus cu 57-33.

„Ţinând cont că suntem o echipă la început de drum, pentru noi este un lucru extraordinar că ne-am calificat la Turneul Semifinal, între cele mai bune echipe din ţără. Le felicit pe aceste fete minunate, care au luptat până la final pentru a această performanţă” a declarat antrenorul Laurenţiu Răuţ pentru site-ul oficial al clubului.

Comment here