Sportive

CSM Târgu-Jiu, prima victorie din acest sezon

CSM Târgu-Jiu a obținut, marți seară, prima victorie din actuala stagiune a Ligii Naționale, după ce a învins, pe teren propriu, Steaua București. Formația antrenată de Claudiu Alionescu a trecut de gruparea bucureșteană cu 84-66.

CSM Târgu-Jiu a făcut un meci senzațional și și-a trecut în cont prima victorie din actuala stagiune a Ligii Naționale, într-o partidă pe care jucătorii antrenați de Claudiu Alionescu și Alexandru Gliga au reușit să o controleze de la un capăt la celălalt. Cu Alin Borșa, căpitanul echipei, în mare formă, revenit pe parchet, CSM Târgu-Jiu a fost de neoprit în acest meci, în care gorjenii s-au închis excelent în apărare și au fost foarte eficienți în atac.

Pentru prima dată în acest sezon, Claudiu Alionescu a avut la dispoziție întreg lotul, iar jocul excelent a venit și ca urmare a faptului că a avut soluții și pe bancă. Sârbul Stefan Andrejevic, revenit la echipă, a intrat pe parcurs și și-a adus o contribuție importantă la victorie. Cea mai mare diferență de scor între cele două echipe a fost înregistrată pe parcursul sfertului 4, când CSM Târgu-Jiu a atins diferența de 29 de puncte în două rânduri.

Revenirea căpitanului Alin Borșa s-a simțit încă din startul meciului. Extrema de forță a dat tonul și a reușit să înscrie 9 din primele 11 puncte ale formației gorjene. Primul sfert a fost unul destul de echilibrat, adjudecat de gorjeni la diferență de doar o posesie, scor 16-14. Echilibrul s-a rupt în sfertul doi, în care formația din Târgu Jiu s-a desprins decisiv pe tabelă. CSM și-a trecut în cont și sfertul doi cu 29-14, iar la pauza mare tabela indica 45-28.

După pauza mare, tot gorjenii au fost la cârma jocului. Combinațiile în viteză, reușitele de la distanță, duelurile câștigate sub panou și apărarea agresivă i-au menținut pe elevii lui Alionescu la o distanță confortabilă față de adversarii lor. Certați zdravăn de pe margine de antrenorul Cătălin Burlacu, steliștii au încercat câteva șarje ofensive, dar tot CSM s-a impus și în sfertul 3, cu 21-19. Astfel, CSM intra în sfertul decisiv cu un avantaj de +19 pe tabelă, scor 66-47.

Sfertul patru avea să aducă și cea mai mare diferență de scor pe tabelă de +29 pentru formația gorjeană. Prima dată în minutul 34, scor 78-49, și apoi în minutul 36, când tabela indica 81-52. Pe final, oaspeții au reușit să mai reducă din diferență. Scor final: CSM Târgu Jiu – Steaua București 84-66.

Comment here