Sportive

CSM Târgu-Jiu pierde în Banat

CSM Târgu-Jiu a pierdut meciul disputat în etapa a-20-a din LNBM, pe terenul echipei SCM OHMA Timişoara. Echipa din Banat s-a impus cu 80-56. Pentru gorjeni, cel mai bun om a fost Ahmed Bashir. Americanul a reuşit 16 puncte. Partida a consemnat debutul la CSM Târgu-Jiu a lui Kendarrius Hamilton, dar şi debutul în Liga Naţională a baschetbalistului gorjean Andrei Bărăgan.

Cu o echipă aflată într-o uşoară reconstrucţie după modificările de la nivelul lotului, plecările lui Stefan Glogovac şi Kevin Allen, şi venirea de doar câteva zile a lui Kendarrius Hamilton, dar şi cu schimbarea de pe banca tehnică, preluarea de către Claudiu Alionescu ca antrenor principal a echipei gorjeane, CSM Târgu Jiu a pierdut duelul de pe Bega.

După un start mai puţin reuşit, elevii lui Alionescu au avut şi momente foarte bune de joc, în speţă în sferturile 2 şi 3. Pe fondul unei apărări agresive, baschetbaliştii grupării gorjene au încercat în sfertul 3 să revină în meci, dar nu au putut remonta diferenţa din primul act. Puţinele aruncări reuşite din afara semicercului, dar şi căderea din ultimul sfert au dus la diferenţa de pe tabelă, pe care antrenorul gorjean o consideră însă una prea mare, care nu reflectă în totalitate ceea ce s-a întâmplat pe teren.

Claudiu Alionescu, antrenor principal CSM Târgu-Jiu: „A fost un meci foarte dificil pentru noi, aşa cum ne şi aşteptam. Timişoara este o echipă foarte bine organizată, atât din punct de vedere ofensiv, cât şi defensiv. Din păcate pentru noi, aruncările reuşite de afară au lipsit cu desăvârşire, am avut doar o aruncare din 13 încercări, ceea ce este foarte puţin pentru media noastră normală şi pentru felul în care este construită această echipa. Din punct de vedere al apărării, pot spune că am făcut două sferturi şi jumătate un lucru bun. Am revenit în joc la un moment dat cu o apărare agresivă, în sfertul 3, dar din păcate nu am reuşit să întoarcem soarta meciului în acel moment, iar pe final am avut şi o cădere din punct de vedere fizic, care a dus la această diferenţă, care nu este cea reală pentru acest meci”.

CSM Târgu-Jiu: Porter Troupe 9p, Malik Morgan 4p, Titus Nicoară 4p, Octavian Ilie 2p, Kendarrius Hamilton 12p, Brandon Sly 9p, Ahmed Bashir 16p, Camil Berculescu, Alexandru Berca, Andrei Gheorghe, Andrei Bărăgan, Mihai Bădiţa. 

Comment here