Sportive

CSM Târgu-Jiu, învinsă de Rapid, liderul Conferinţei A, scor 64-85

Baschetbaliștii au cedat, duminică, pe teren propriu, în confruntarea cu Rapid Bucureşti, scor 64-85. Partida din Sala Sporturilor a contat pentru etapa a-3-a din Liga Naţională de Baschet Masculin. Shamiel Stevenson a fost cel mai bun marcator al gorjenilor, cu 18p marcate. La echipa lui Claudiu Alionescu şi-a făcut debutul şi jucătorul american, Xavier Cannefax. 

A fost un meci cu două părţi diametral opuse. Prima parte a fost una dominată de formaţia oaspete, în timp ce partea a doua a confruntării a fost una mult mai echilibrată. Elevii lui Claudiu Alionescu au făcut un sfert trei de excepţie. Gruparea gorjeană a pornit într-o cursă de urmărire a adversarului, s-a apropiat la doar şase puncte pe tabelă, dar nu a mai avut forţa să recupereze avantajul luat de rapidişti în prima parte a meciului, avans care s-a dovedit a fi hotărâtor în economia finală a meciului. 

Americanul Shamiel Stevenson a fost cel mai bun marcator al grupării gorjene, cu 18 puncte. El a fost urmat de Camil Berculescu, care a avut o evoluţie de excepţie. Gorjeanul a reuşit 13p. Tyler Creammer, a cărui prezenţă era incertă pentru acest meci a marcat 9p, în timp ce căpitanul Porter Troupe şi Dylan Frye au contribuit cu câte 8p fiecare. Claudiu Alionescu nu s-a putut baza la acest meci pe Octavian Ilie, cu probleme medicale înaintea acestei partide. La debutul său pentru CSM Târgu Jiu, Xavier Cannefax (nr.14) a petrecut mai bine de 21 de minute pe parchet, timp în care a strâns 4p, 2 recuperări şi o pasă decisivă. 

Antrenorul Claudiu Alionescu crede că diferenţa în acest meci a fost făcută de aruncările de la distanţă, capitol la care Rapid a excelat în partida de la Târgu Jiu.

Comment here