MotruStirile Zilei

Criza UATAA Motru. Drăghici: Abia putem cumpăra 500 de certificate

Nicio soluție pentru UATAA Motru. Liberalii și social-democrații se acuză reciproc de lipsa banilor pentru certificatele de carbon.

Vineri este termenul limită până la care uzina trebuie să-și achiziționeze 47 de mii de certificate, având nevoie de 97 de miliarde de lei vechi. Directorul UATAA Motru, Dorel Drăghici, zice că societatea abia își poate procura 500 de certificate. Drăghici spune că Uzina de Agent Termic Motru ar putea renunța la cărbune, în schimbul achiziționării unei instalații pe gaze, pentru care să nu se plătească certificate de carbon.

Marți, primarul Municipiului Motru, Cosmin Morega, declara că UATAA va muri fără sprijin de la guvern, situație în care 143 de oameni, angajații uzinei, ar rămâne pe drumuri.

Gigel Jianu, președintele PNL Motru, îl acuză pe edil că a provocat situația de astăzi, pe vremea când era viceprimar și controla consiliul local, stabilind o subvenție pentru populație mult prea mare.

Jianu continuă să afirme că încă mai sunt soluții pentru UATAA Motru, dar primarul Morega refuză să se așeze la masa discuțiilor.

De cealaltă parte, Cosmin Morega spune că tot ceea ce se întâmplă astăzi la Motru este din vina fostului primar liberal, Gigel Jianu, care deși are pârghiile necesare refuză să sprijine UATAA Motru.  

Într-o conferință de presă, deputatul PSD Claudiu Manta, a acuzat Guvernul PNL că-i pasă puțin spre deloc de Uzina de Agent Termic din Motru.

Comment here