Din JudetStirile Zilei

Critică măsurile de austeritate. Primar: Nu mai există autonomie locală

Un primar din Gorj acuză că nu mai există autonomie locală și că edilii sunt blocați total în a-și desfășura activitatea prin ultimele ordonanțe date de guvern, în vederea limitării cheltuielilor.

Ilie Petroi, primarul comunei Aninoasa, este obligat să taie trei posturi din organigramă. În aceste condiții, spune că unele servicii ar putea fi externalizate, ceea ce va costa mai mult decât menținerea unui angajat în primărie.

”S-a luat această decizie fără să se țină cont de nevoia de a avea personal calificat” declară primarul social-democrat.

Primarul din Aninoasa va face o analiză pentru a vedea cum va reduce trei posturi de organigramă, așa cum impune ordonanța austerității.

”Și așa facem cu greu față problemelor, salariile sunt foarte mici, un funcționar ia 2200-2300 de lei net” declară Ilie Petroi.  

Finalul de an este perioada în care se recepționează lucrări și se fac plăți. Numai că, guvernul le-a blocat.

”Ce facem dacă la o primărie se defectează centrala termică, stăm în frig?” întreabă primarul comunei Aninoasa acuzând guvernul că a desființat autonomia locală și pune foarte multă presiune pe UAT-uri.   

Comment here