LIFE

Cristina Ţopescu, găsită moartă. Ministrul Vela: Prea devreme să ne pronunţăm la variante

Cristina Ţopescu a murit. Jurnalista a fost găsită, duminică seară, de poliţişti în casa sa din oraşul Otopeni. Urmează să fie efectuată o expertiză.

„În cursul acestei seri (duminică, n.r.), în jurul orelor 22:00, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov a fost sesizat de către o femeie cu privire la faptul că vecina ei nu a mai fost văzută de aproximativ trei săptămâni. În urma sesizări, poliţiştii oraşului Otopeni au intrat în imobilul respectiv unde au găsit o persoană decedată care nu prezintă urme vizibile de violenţa”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Ilfov.

Ultima postare a Cristinei Ţopescu pe Facebook este din 26 decembrie, când a distribuit un articol despre Papa Francisc. Urmează să fie efectuată expertiza medico-legală. De asemenea, va fi deschis un dosar penal pentru a se afla împrejurările în care a murit jurnalista.

Cristina Ţopescu s-a născut la Oradea, în 1960 (avea 59 de ani). A fost fiica lui Cristian Ţopescu, celebru comentator sportiv. A intrat în lumea televiziunii în perioada 1970-1979, când a apărut în emisiuni pentru copii. A absolvit facultatea de Limbi Străine din Bucureşti. Cunoscută ca prezentatoare de televiziune, în 2013 a devenit membră a PSD, în acel moment a încetat colaborarea cu televiziunea Prima Tv pentru care prezenta ”Focus”, principala emisiune de ştiri a televiziunii. Din 2013 a fost la Antena 3, însă a anunţat că se retrage de la postul de televiziune în 2017, invocând motive personale. În 1989, jurnalista a încercat să fugă din România şi a fost arestată primind trei luni de închisoare. A fost eliberată din arest pe 19 decembrie 1989.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat că vecinii au sunat la 112 deoarece nu au mai zărit-o de mai multe zile pe Cristina Ţopescu şi au observat că maşina din faţa casei era nemişcată. În privinţa împrejurărilor în care a murit jurnalista, Vela a afirmat că anchetatorii nu se pot pronunţa încă.

„Da, a fost un moment delicat. Am fost anunţat de chestorul Vasilescu despre faptul că o vecină a anunţat la 112 suspiciunea ei cu privire la vecina Cristina, nu o mai văzuse pentru că maşina era nemişcată în faţa casei. S-au mobilizat forţele din zonă, s-a intrat în casă şi s-a realizat că este o tragedie şi că nu mai este printre noi Cristina Ţopescu”, a declarat Marcel Vela la RomâniaTV.

Probabil în cursul zilei de luni, după ce se va face autopsia se va şti cauza, fiind prea devreme ca anchetatorii să se pronunţe cu privre la modul cum a murit jurnalista, mai precizează ministrul de Interne.

„Este prea devreme să ne pronunţăm la variante, inclusiv sinuciderea sau un infarct, comoţie cerebrală. (…) La momentul în care vom avea concluziile, evident, că le vom comunica şi opiniei publice”, a mai spus Vela.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here