Minerit și EnergieStirile Zilei

Cristian Lădaru: Nu există lider în CE Oltenia care să nu-și dorească scăderea vârstei de pensionare

Minerii din cadrul Complexului Energetic Oltenia au fost sfătuiți să renunțe la colaborarea cu BCR, după ce banca a anunțat că nu mai finanțează energia pe cărbune.

“Ca sindicaliști, suntem obligați să tragem un semnal de alarmă pentru salariați. Trebuie să decidă fiecare în ce direcție se orientează. Având în vedere situația grea a CE Oltenia, nu mai aveam nevoie de o asemenea informație din partea acestei bănci”, spune liderul Sindicatului Liber EMC Roșia, Cristian Lădaru.

Cristian Lădaru îi critică pe parlamentari și guvernanți pentru faptul că nu vin cu legi care să sprijine activitatea Complexului Energetic Oltenia, așa cum fac alte state, precum Germania sau Polonia. Liderul Sindicatului Liber de la EMC Roșia consideră că CEO se află, în acest moment, în situația Complexului Energetic Hunedoara de acum 5-6 ani.

De săptămâni bune, mineri din cadrul Complexului Energetic Oltenia protestează în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu pentru reducerea vârstei de pensionare. Sindicalistul Cristian Lădaru spune că nu trebuie acuzați liderii care nu ies în stradă, pentru că toată lumea dorește reducerea vârstei de pensionare.

Comment here