Stirile ZileiTârgu-Jiu

Cristian Diaconescu, favorit pentru șefia PMP

Cel mai probabil, Cristian Diaconescu va prelua conducerea Partidului Mișcarea Populară, în urma Congresului ce va avea loc pe 6 și 7 martie.

”Șanse destul de mari de a prelua președinția partidului are Cristian Diaconescu, care trebuie să facă un tandem cu Eugen Tomac” spune Nicolae Davițoiu, președinte PMP Gorj și vicepreședinte la nivel național.

Cristian Diaconescu a fost vicepreședinte al Senatului României, ministru al justiției în guvernul Adrian Năstase și ministru de externe în guvernul Emil Boc 1, din partea PSD. În 2012, a fost numit ministru de externe în guvernul Emil Boc 2, de această dată din partea UNPR. A fost ministru de externe și în guvernul Mihai Răzvan Ungureanu. Cristian Diaconescu a fost unul dintre inițiatorii fundației Mișcarea Populară, susținută și de Traian Băsescu.

Liderul PMP Gorj spune că partidul va rămâne de sine stătător, în următorii 4 ani, fiind exclusă varianta unei fuziuni cu vreo formațiune de dreapta. Nicolae Davițoiu crede că Partidul Mișcarea Populară va crește și pe fondul erodării partidelor de dreapta, aflate acum în coaliția de guvernare, PNL, USR și UDMR.

Comment here