Stirile ZileiTârgu-Jiu

Cristi Aldescu: Salariile comunicate pe site-ul SJU nu sunt adevărate

Liderul sindical Cristi Aldescu susține că salariile spălătoreselor și moașelor din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu nu sunt așa de mari cum s-a publicat pe site-ul instituției.

O moaşă, care lucrează în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu, ar fi câştigat, în luna decembrie, un salariu de peste 24.000 de lei, o spălătoreasă a încasat peste 5.500 de lei, iar o infirmieră a avut un venit lunar de peste 8.000 de lei, conform unei situaţiei publicate pe site-ul unității. Dumitru Vienescu, managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, a explicat, în presa locală, că salariile sunt aşa de mari pentru că, în luna decembrie 2020, a fost acordat, pentru o parte a personalului, sporul de risc pentru perioada stării de urgenţă.  Cât despre salariul de 24.000 de lei primit de una dintre moaşe, Dumitru Vienescu a afirmat că ar fi vorba despre o eroare.

”Ceea ce este pe site-ul spitalului nu este adevărat. Atâtea greșeli face conducerea SJU, că nu mai avem încredere în ce comunică” declară Cristi Aldescu, președintele Sindicatului „Ambulanța” Gorj.

Aldescu susține că, în realitate, veniturile personalului auxiliar variază între 2200 și 2500 de lei.   

Comment here