Minerit și EnergieStirile Zilei

Crețan: Nu va fi nevoie de o nouă mineriadă

Miron Cozma l-a amenințat pe premierul Florin Cîțu cu minerii de la Gorj. ”El, săracul, a stat prea mult în închisoare, 11 ani pentru drepturile minerilor și energeticienilor. Trebuie să stea liniștit” reacționează Constantin Crețan, fost partener al lui Cozma la mineriada din 1999.

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului a declarat, duminică, la un post de național televiziune, că ar putea schimba guvernul cu ajutorul minerilor.

“Îi spun inclusiv premierului Cîțu. Citește istoria evenimentelor cu mineri! În 1991, am schimbat un guvern cu 10.000 de mineri, cu armata în stradă. În 1999, am schimbat Guvernul Radu Vasile cu 7.000 de mineri. La ora asta, 4.000 de mineri din Valea Jiului și cu 7.000 din Gorj. Sunt 11.000, Cîțule! Dacă vrei o mineriadă, pot să o fac oricând! Iar tu nu ai cum să mă oprești pe mine! Nici tu, nici alții!”, a declarat Miron Cozma, în direct, la România TV.

”Nu va fi nevoie de o nouă mineriadă, dar nici nu vom accepta să se închidă locurile de muncă pentru a-și face afacerile mizerabile!” spune Constantin Crețan, președintele Sindicatului Lignitul Oltenia, care protestează de câteva săptămâni la Târgu-Jiu, pentru reducerea vârstei de pensionare în minerit și energie.

Comment here