Minerit și EnergieStirile Zilei

Crețan, după vizita ministrului la Bruxelles: Este penibil! A fost primit în anticameră

”Virgil Popescu a fost primit în anticameră, nu a fost tratat ca un demnitar român” declară unul dintre liderii protestatarilor din Piața Prefecturii, sindicalistul Constantin Crețan, în urma discuțiilor pe care ministrul Energiei le-a purtat, luni și marți, la Bruxelles, pe tema sistemului energetic românesc.

Virgil Popescu a anunţat, pe pagina de socializare, că a purtat discuţii cu comisarul european pentru Energie şi cu vicepreşedintele Comisiei Europene despre priorităţile României în sectorul energetic şi despre planurile de restructurare ale Complexului Energetic Oltenia şi Complexului Energetic Hunedoara.

Crețan îl acuză pe ministrul Energiei că are un plan diabolic de închidere a mineritului, interesele sale fiind în zona gazelor din Marea Neagră.

Pe Facebook,  Virgil Popescu a transmis că va merge mai departe cu planurile de restructurare a complexurilor energetice Oltenia și Hunedoara și că a discutat și despre ”găsirea celor mai bune soluții pentru a-i proteja pe cei de acolo, pentru a nu lăsa pe nimeni în urmă”.

”Cum îi protejează pe salariați, oferind între 1 și 6 salarii și fără să acorde grupa de muncă?” întreabă Constantin Crețan.

Comment here