Stirile ZileiTârgu-Jiu

Crede că primăria ar fi trebuit să cumpere Casa ”Vasile Moangă”. Tudor: Aș fi făcut Muzeul Național ”Tudor Vladimirescu”

Deși a votat bugetul propus de Marcel Romanescu, Adrian Tudor se declară dezamăgit de modul în care se mișcă lucrurile în Târgu-Jiu.

Fostul viceprimar acuză o lentoare în derularea investițiilor de pe Calea Eroilor, Griviței și chiar la sensul giratoriu de la Tribunalul Gorj. Partidul Verde nu a votat unitar bugetul municipiului, Tudor a fost pentru, dar colega sa din consiliul local, Carmen Nădrag, s-a abținut.    

Adrian Tudor este de părere că pentru a marca corespunzător, în acest an, împlinirea a 200 de ani de la  Revoluția lui Tudor Vladimirescu, Primăria Târgu-Jiu ar fi trebuit să cumpere Casa ”Vasile Moangă” și s-o transforme în Muzeul ”Tudor Vladimirescu”.

Imobilul, monument de patrimoniu, de la balconul căruia Tudor Vladimirescu le-a vorbit pandurilor săi înainte de a porni spre Padeș, unde a citit cunoscuta Proclamație, a fost restaurat și renovat de omul de afaceri Narcis Ciocăzanu. Acesta a achiziționat, în 2015, clădirea și terenul aferent de la moștenitorii familiei Frumușeanu, ultimii proprietari ai casei.

Comments (1)

  1. Ce destept esti tu Adyta,,,,, Ar trebui sa mai bagam niste bani publici in buzunarul prietenului tau Ciocazeanu. Nu i destul ca l ai favorizat la cumpararea terenului de pe Geneva pe care Romanescu voia parcare. Daca esti asa inteligent de ce nu ai cumparat cu nas’tu Carciumaru Casa Moanga direct dee la familia Frumuseanu? Teparilor care vreti sa tepuiti in continuare bugetul municipiului Tg Jiu ,,,,

Comment here