LIFE

Creatorul mărcii Kenzo a murit de Covid-19

Creatorul japonez Kenzo Takada a murit la Neuilly-sur-Seine, la vârsta de 81 de ani, ca urmare a infectării cu coronavirus, a anunţat purtătorul de cuvânt al mărcii de haine şi parfumuri creată în 1970.

Primul stilist japonez care s-a impus la Paris, unde şi-a făcut întreaga carieră şi a devenit faimos, ”Kenzo Takada s-a stins din viaţă duminică, 4 octombrie 2020, la Spitalul american din Neuilly-sur-Seine din cauza Covid-19”, a precizat purtătorul de cuvânt, potrivit unui comunicat de presă.

Creatorul, care şi-a vândut în 1993 marca de haine gigantului LVMH şi s-a retras din modă şase ani mai târziu, este cunsocut pentru imprimeurile sale grafice şi florale. Creatorul cu alură de adolescent etern a lansat la începutul anului o linie de design.

Născut la 27 februarie la Himeji, în apropiere de Osaka, Kenzo Takada era pasionat de desen şi cusut, învăţat de surorile sale. A sosit în Franţa în 1965, pe vapor, în portul din Marsilia, şi a ajuns la Paris. Prima sa colecţie datează din 1970, creată într-un butic din Galeria Vivienne. S-a mutat în 1976 într-un loc mai mare, în Place des Victoires, şi a fondat marca cu prenumele său. Prima linie pentru bărbaţi datează din 1983, primul parfum – Kenzo Kenzo – din 1988.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here