LIFE

Creatorii serialului „Columbo” au obţinut despăgubiri de 70 de milioane de dolari de la studiourile Universal

Scenaristul William Link şi moştenitorii lui Richard Levinson, creatorii celebrului serial poliţist difuzat din anii 1970 „Columbo”, au obţinut despăgubiri de 70 de milioane de dolari de la studiourile Universal, în urma unui proces care a durat doi ani, potrivit The Hollywood Reporter.

Producătorul şi scenaristul William Link şi moştenitorii scenaristului Richard Levinson au dat în judecată studiourile Universal în noiembrie 2017, susţinând că nu li s-a plătit corect partea lor de profit rezultat din difuzarea serialului. La începutul anului acesta, o instanţă a decis că studiourile Universal nu sunt îndreptăţite să primească un onorariu de distribuţie din profiturile brute, dar şi că reclamanţii au aşteptat prea mult timp pentru a intenta proces. În luna iulie, un judecător a stabilit că Universal trebuie să plătească despăgubiri de 76,95 milioane de dolari. Ulterior, suma a fost revizuită la 70,68 de milioane de dolari.

Cu Peter Falk în rolul lui Columbo, un locotenent de la secţia Omucideri din cadrul Poliţiei din Los Angeles, serialul a popularizat la vremea sa formatul de poveşti cu detectivi. Serialul a debutat în 1971 pe postul NBC, a avut zece sezoane şi a fost difuzat în 44 de ţări. „Murder by the Book”, din 1971, regizat de Steven Spielberg, a ocupat poziţia a 16-a în topul 100 al celor mai bune episoade ale tuturor timpurilor realizat de publicaţia americană TV Guide. Aceeaşi publicaţie l-a plasat pe Columbo pe locul al şaptelea în topul 50 al celor mai bune personaje TV, în 1999. În 2012, „Columbo” era ales al treilea cel mai bun serial poliţist din istorie.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here