Bumbești-JiuStirile Zilei

COVID la Mănăstire! Bobaru critică anchetele DSP

Primarul Constantin Bobaru, critic la adresa modului în care sunt făcute anchetele epidemiologice de către Direcția de Sănătate Publică, după ce un sfert din călugării de la Mănăstirea Lainici au fost depistați cu noul coronavirus.

Este primul lăcaș de cult din Gorj, grav lovit de pandemie.  5 călugări sunt infectați cu COVID-19, în timp ce pentru alți 20 rezultatele au ieșit negative. Aceste cazuri au fost depistate după ce un călugăr al mănăstirii, în vârstă de 50 de ani, a murit ca urmare a infectării cu noul coronavirus. Starețul mănăstirii, Ioachim Pârvulescu, este și el internat la Spitalul Militar din București din cauza problemelor de sănătate pe care le are după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19.

Primarul din Bumbești-Jiu spune că a aflat destul de târziu despre situația de la Mănăstirea Lainici, care-l îngrijorează.

Constantin Bobaru critică modul în care sunt făcute anchetele epidemiologice. Spune că au fost situații în care contacții au apărut pe liste, pentru a intra în izolare, și la 12 zile de la confirmarea celui infectat.

Comment here